Bij al onze evenementen geldt: u fietst
en wij verzorgen alles er omheen!

Le Petit Tour de France, evenement van Wielervereniging Cycling Mates

01

Over ons

Wielervereniging Cycling Mates (WVCM) is een dynamische wielervereniging met als doel om sportiviteit en fietsen te combineren met plezier; cultuur en ontspanning, Dit doormiddel van fietstochten, fietstrainingen en (bedrijfs) evenementen.

02

Onze missie

Om leden met elkaar in contact te brengen om samen te trainen  en tochten te fietsen. Wat weer uitmond in energie en versterken van de conditie, door het kunnen realiseren van ambities.

03

Ons doel

De vereniging is in 1990 opgericht door Anne Zwart, Roelof de Jonge, Bart Diephuis, Derk Boer. Joop Scholtens, allen werkzaam bij PTT. In 2011 is door Bart Diephuis, Roelof de Jonge, Herman Etten en Martijn Ruitenberg besloten om de vereniging nieuw leven in te blazen met andere doelstellingen.  Het huidige bestuur bestaat uit Roelof de Jonge, Herman Etten, Martijn Ruitenberg, Lucas Poelman en Bjorn Vonk.
Allen hebben lange ervaring in de wielersport. Ze willen, naast hun specifieke ervaringen, de fietstechniek en opbouw delen met de sportieve fietser.

04

Aangesloten bij de NTFU

WVCM is aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toerfiets Unie) en is ontstaan uit de wens om (buitenlandse) fietstochten te organiseren.

05

Binnen- en Buitenland

De vereniging organiseer t meerdere éendaagse en meerdaagse evenementen. De ééndaagse evenementen in het binnenland zijn de 4 Merentocht( sinds 1995)  en de Bentheimer Classic ( sinds 2018)

Onze meerdaagse evenementen zijn De Drie landen Tour, Le Petit Tour de France, Giro di Stelvio en de Tour de Pyrénées. Tochten die zich kenmerken door sportiviteit, mooie natuur en uitdaging.

[/one_third_last]

Wielervereniging Cycling Mates is een dynamische wielervereniging

 met als doel sportiviteit en fietsen te combineren met plezier; cultuur en ontspanning, doormiddel van fietstochten, fietstrainingen en (bedrijfs)evenementen.

hermanHerman Etten – Voorzitter en Evenementen cöordinator

Bij Wielervereniging Cycling Mates ben ik de evenementen coördinator. Samen met de overige bestuursleden, organiseer ik de een- en meerdaagse fiets evenementen welke worden georganiseerd door WVCM.  Mijn specialiteit is het in kaart brengen van de routes voor de meerdaagse evenementen in binnen en buitenland. Voor de Nederlandse Toer Fiets Unie ben ik consulent veiligheid en consulent grote evenementen.
Als race instructeur niveau 3 verzorg ik o.a. wielertrainingen voor  de NTFU.

Uit het verleden:
Ik heb 12 jaar in het districtsbestuur gezeten van district Utrecht van de NTFU (tot 2009). Ruim 8  jaar als bestuurslid in de commissie Tochten & Kwaliteit actief geweest (tot 2012). In 2010 heb ik mijn diploma gehaald wielertrainer niveau 3 (NOC/NSF norm).

 

Roelroelofof de Jonge – Penningmeester

Bij Wielervereniging Cycling Mates beheer ik de financiën en hou me, samen met de overige bestuursleden, bezig met het organiseren van de een- en meerdaagse fiets evenementen welke worden georganiseerd door WVCM.  Voor de Nederlandse Toer Fiets Unie ben ik consulent veiligheid en regio afgevaardigde Regio 3.
Als race instructeur niveau 3 verzorg ik o.a. wielertrainingen voor  de NTFU.

Uit het verleden:
Ik heb 13 jaar in het districtsbestuur gezeten van district Noord van de NTFU (tot 2012). Daarnaast ben ik ruim 8  jaar als bestuurslid in de commissie Tochten & Kwaliteit actief geweest (tot 2012). In 2007 heb ik mijn diploma gehaald wielertrainer niveau 3 (NOC/NSF norm).

 

 

Ontmoet het Team 6 januari 2015