Dag 6

Dag 6:           Bulle(Z) – Morzine(F)                 145 km         2.750 hoogtemeters

Alweer de laatste dag van deze Le Petit Tour de France. Deze dag brengt ons naar het eindpunt, de plaats Morzine. Voordat we in Morzine aankomen en kunnen genieten van een biertje of iets dergelijks, zullen er nog wat klim kilometers gemaakt moeten worden.

Vanuit vertrekplaats Bulle is wat kleine klimmetjes door Zwitsreland met als eerste pauzeplaats Vevey aan het meer van Geneve. na deze prachtige locatie gaan we voor de laatste beklimmingen . Vanuit Vevey gaan we via Montreux naar de plaats Morgings om de Pas de Morgings te beklimmen. Boven aan de top op 1.369 meter, staan we op de grens van Zwitserland en Frankrijk. Na de afdaling volgt nog de Col de Corbier op 1.237 meter hoogte.  vandaar is het nog ongeveer 30 km afdalen naar de plaats Morzine. Aan het eind , vlak voor Morzine als toegift nog een kort pittig klimmetje en we zijn bij het hotel.

Voor de deelnemers die  het na  145 km met 2.750 hoogte meters nog niet genoeg vinden ligt 1 km na het hotel nog de Col de Joux Plane te wachten met een hoogte van 1.690 meter

 

WVCM

Website: wvcm.nl
Email: info@wvcm.nl
Telefoon: 06-53643972
WVCM is aangesloten bij: WVCM is aangesloten bij de NTFU
Eifel fiets 5 daagse Drie landen tour 4merentocht 4merentocht
Inschrijven nieuwsbrief:

WVCM op Social Media