Historie

Historie

Door RTV Steenwijk is in het jaar 2003 het 5 daags fietsevenement “Petit Tour de France” opgestart. Een 5 daags fietsevenement van Valkenburg naar de wintersportplaats Morzine in Frankrijk. Een fietstocht door België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland en wederom Frankrijk. In 2007 is Herman door de RTV Steenwijk gevraagd om voor de RTV het evenement te gaan organiseren. Samen met Karel heeft Herman dit voor de jaren 2008 t/m 2010 georganiseerd. In 2011 gaf Karel aan te willen stoppen en is zijn plaats ingenomen door Roelof de Jonge. Gedurende deze jaren hebben er aanpassingen plaatsgevonden met betrekking tot routes, hotels e.d.

Na afloop van het evenement in 2013 heeft de vereniging RTV Steenwijk aangegeven te willen stoppen met het evenement. Het evenement is daarna na overleg overgenomen door Wielervereniging Cycling Mates, waarbij de organisatie in handen bleef van Herman en Roelof. In 2014 en 2015 is het evenement georganiseerd onder de naam Tour des Alpes. Gezien het karakter van de tocht en na opmerkingen van de deelnemers hebben we echter gemeend om het evenement vanaf 2016 weer te organiseren onder de naam “Le Petit Tour de France”.

Wielervereniging Cycling Mates (WVCM) organiseert sinds enige jaren een aantal meerdaagse fietsevenementen, waaronder de Tour des Alpes. Deelnemers van de afgelopen jaren gaven reacties als “Het is alsof ik de Tour de France heb gefietst”. Om deze redenen hebben we vanaf 2016  de naam van dit evenement gewijzigd in “Le Petit Tour de France”.

Kortom: deelnemers voelen zich als een echte wielrenner die de Tour de France rijdt!

WVCM

Website: wvcm.nl
Email: info@wvcm.nl
Telefoon: 06-53643972
WVCM is aangesloten bij: WVCM is aangesloten bij de NTFU
Eifel fiets 5 daagse Drie landen tour 4merentocht 4merentocht
Inschrijven nieuwsbrief:

WVCM op Social Media